Pro žáky školy
Zde naleznete materiály a výukové texty pro podporu výuky
Distanční vzdělávání žáků 2020/2021
- 1.B - Gastronomie
- 2.B - Gastronomie
- 3.B - Gastronomie
- 1.D - Cukrář
- 2.D - Cukrář
- 3.D - Cukrář
- 1.E - Kuchař-číšník
- 2.E - Kuchař-číšník
- 3.E - Kuchař-číšník
- 1.C - Zahradník
- 2.D - Zahradník
- 3.A - Zahradník
- 1.A - Zemědělec-farmář
- 2.A - Zemědělec-farmář
- 3.A - Zemědělec-farmář
Výukové dokumenty pro jednotlivé předměty
Anglický jazyk
Cestovní ruch
- Segmentace trhu pro CR-Holasová
- Vznik, vývoj a organizace pro CR-Balogová
- Stravovací a ubytovací služby-Vovčák
- Průvodcovské služby-Vachová
- Pojišťovací služby-Hlavatý
- Podnikání v CR-Pánková
- Peněžní, směnárenské, celní a vízové služby-Miler
- Lázeňství-Kopankovová
- Druhy a formy CR-Urbanová
- Dopravní služby-Gresko
- A4-Pojišťovací a zdravotní služby
- A4-Organizace CR
- A4-Druhy a formy CR
- A4-Segmentace trhu pro CR
- A4-Stravovací a ubytovací služby
- A4-Průvodcovské služby
- A4-Podnikání v CR
- A4-Peněžní, směnárenské, celní a vázové slžby
- A4-Dopravní služby
CJL/OBN
Český jazyk a literatura pro SOŠ a SOU
Český jazyk a literatura - čtenářská dílna
Dějepis, dějiny kultury
- Články z historie a dějepisu
http://historie-dejepis.cz/ - Dějiny umění podrobně, členěné podle autorů s ukázkami děl
http://www.artmuseum.cz/ - Témata z dějin umění estetiky
http://www.maka.webzdarma.cz/statnice/ - Stručné dějiny umění
http://www.umeni.euweb.cz/ - Scenario Stránov
- Scenario Horky nad Jizerou
- Scenario Drazice nad Jizerou
- Scenario Benátky nad Jizerou
- Články z historie a dějepisu
Ekonomika
- Základní povinnosti podnikatele
- Vzor vyplnění Daňové přiznání za rok 2011
- Tabulka - obchodní společnosti
- Spotřební daň
- Ostatní právní formy podnikání
- Makroekonomie - Národní hospodářství
- Ekonomika a marketing v cestovním ruchu - maturitní okruhy
- Daň z příjmu právnických osob
- Daň z příjmu fyzických osob
- Daň z přidané hodnoty
- Daň z nemovitosti a silniční daň
- Daň dědická, darovací a z převodu nemovitostí
- Cenné papíry - Akcie
Fiktivní firma
- SWOT analýza
- Prezentace - Daňové přiznání FO
- Daňové přiznání FO - formulář
- Daňové přiznání - učební materiál
- Potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti 2013
- Přehled o příjmech a výdajích OSVČ pro ČSSZ za rok 2013
- Přehled OSVČ za rok 2013 pro VZP
- Daňová evidence - praktický průvodce
- Daňová evidence - peněžní deník
- Zadání ročníkové práce (2. ročník a výše)
- Pokyny pro zpracování ročníkové práce
- Vzor osnovy ročníkové práce
- Kritéria hodnocení ročníkové práce
- Pracovní smlouva 2 - VZOR
- Pracovní smlouva - VZOR
- Faktura a dodací list
- Jednotný registrační formulář FO
- Mzdy pracovníků FIF
- Výdajový pokladní doklad (VPD)
- Příjmový pokladní doklad (PPD)
- Pokladní kniha - pokladna
Informatika
Komunikace
Matematika
Kuchařská technologie
Německý jazyk
- Test přivlastňovací a osobní zájmena
- Test Perfektum
- Test perfektum silných sloves
- Test 16.lekce - Direkt
- Test 10.lekce - Direkt
- Test 8.lekce - Direkt
- Test 2.lekce - Direkt
- Témata pracovních listů pro základní i vyšší úroveň maturitní zkoušky
- Semmelknodel 3
- Semmelknodel 2
- Semmelknodel 1
- Mein Wohnort
- Das Tanzende Haus
Potraviny a výživa
Pěstování rostlin
Právo
- Sylabus předmětu právo
- Věcná práva
- Učební pomůcky předmětu Právo
- Témata seminárních prací
- Témata referátů
- Smluvní právo
- Rodinné právo
- Právo na internetu
- Pracovní smlouva
- Obecná část
- Nový zákon o obchodních korporacích
- Nový zákon o mezinárodním právu soukromém
- Náhrada újmy
- Kontrolní otázky
- Klíčové pojmy
- Charakteristika právních odvětví
- Dědické právo
Regionální turistické služby
Stroje a zařízení
Strojnictví
Technologie pěstování
Stolničení
Účetnictví
Základy přírodních věd
Zahradnictví
Pracovní sešity
Pracovní sešity vytvořené v rámci projektu "Cesta"
- Zeměpis CR I. - Česká republika
- Komunikace
- Odborný výcvik pro obor Cukrář
- Praktická cvičení z Ekonomiky a techniky cestovního ruchu
- Dějiny kultury Pojizeří
- Cestovní ruch - praktická cvičení v regionální turistice
- Specifické formy cestovního ruchu
- Stolničení - praktická část
- Stolničení - teoretická část
- Stroje a zařízení - III. část
- Hospodářské výpočty v gastronomii
- Strojnictví
- Stroje a zařízení - I. část
- Stroje a zařízení - II. část
- Pěstování rostlin
- Chov zvířat
- Podnikání v cestovním ruchu
- English for Turismus
- Zeměpis CR II. - Evropa
- Zeměpis CR III. - Amerika
Pracovní sešity vytvořené v rámci projektu "Inovace"
- Tradiční cukrářské postupy
Moderní úpravy moučníků a jejich servis, netradiční zmrzlinové výrobky - Vliv nekvalitně zpracované suroviny na kvalitu výrobku
- Frontcooking & Foodstyling
- Zážitková gastronomie, Míchání nápojů
- Využití malé mechanizace při krajinotvorbě a ošetřování veřejné zeleně
Příprava vlastních výpěstků rostlinného materiálu pro krajinotvornou výsadbu - Pěstování rostlin v regionu
Kořeninová zelenina:
1. Širokolisté druhy
2. Úzkolisté druhy - Fiktivní firma
- Tradiční cukrářské postupy
Materiály a informace k maturitním zkouškám
Maturitní zkouška
Harmonogram jarního termínu MZK 2023
Rozpis závěrečných zkoušek jaro 2023
Elektronická gastronomická učebnice
autor: SSSS Ostrava-Hrabůvka, s podporou EU
Digitální učební materiály
Podnikání a finance
- Účet – schéma, zápis
- Hospodářský výsledek
- Rozvaha
- Náklady-účtování
- Výnosy-účtování
- Inventarizace
- Bankovní úvěry
- Daň z přidané hodnoty
- Mzda
- Účetní uzávěrka
- Finanční analýza
- Peněžní deník
- Faktury vystavené
- Výpis z účtu
- Daňová evidence
- Cestovní náhrady
- Změny rozvahových položek
- Příkaz k úhradě
- Pokladní doklady
- Faktury přijaté - účtování
- Odměnování zaměstnanců
- Pojišťovnictví
- Daně PL
- Inflace
- Okolí podniku PL
- Okolí podniku
- Zásobovací činnost podniku PL
- Zásobovací činnost podniku
- Základní ekonomické pojmy PL
- Majetek podniku
- Bankovní soustava ČR
- Zánik podniku
- Právní formy podnikání
- Pracovní pohovor
- Konkurence PL
- Trh a tržní mechanismus
- Daně PL
- Základní ekonomické pojmy
- Úřad práce
- Hrubá, superhrubá a čistá mzda
- Satelitní účet
- Pojmy z PCR
- Pckaging a pogramming
- Ochrana a bezpečnost při práci
- Management destinací
- Management v CR
- Nástroje marketingu v CR
- Firemní image, logotyp
- Podpora podikání v CR
- Ukazatele hospodaření podniku
- Kalkulace ceny
- Specifické formy CR
- Propagace
- Průzkum trhu
- Založení živnosti v CR
- Legislativa pro stravovací služby
- Legislativa pro ubytovací služby
- Marketingový plán
- Právní formy podnikání
- Podnikatelský záměr v CR
- Hospodářský výsledek
Gastronomie
- Ověřování gastronomických vědomostí a dovedností
- Ověřování gastronomických vědomostí a dovedností
- Ověřování gastronomických vědomostí a dovedností
- Alternativní test
- Alternativní test
- Alternativní test
- Alternativní test
- Testy STO 3-B
- Testy STO 3-A
- Testy STO 2-B
- Testy STO 2-A
- Testy STO 1- inventář
- Testy STO 1-B
- Testy STO 1-A
- Kontrolní test, technologie
- Kontrolní test
- Kontrolní test
- Kontrolní test. suroviny
- Kontrolní test
- Kontrolní test
- Restaurační moučníky
- Linecké koláčky
- Zdobení perníků
- Tvarování ovoce a květin z modelovací hmoty
- Psaní s čokoládou
- Odborné gastronomické soutěže
- Odborné gastronomické soutěže
- Odborné gastronomické soutěže
- Odborné gastronomické soutěže
- Odborné gastronomické soutěže
- Barový inventář -soutěž
- Barový inventář -soutěž
- Slavnostní stůl - soutěž
- Speciální příbory - soutěž
- Inventář - soutěž
- Porcelán – inventář - soutěž
- Příbory – inventář - soutěž
- Sklo – inventář - soutěž
- Malý stolní inventář - soutěž
- Školní soutěž - tabule
- Příprava turecké kávy
- Příprava vídeňské kávy
- „Seznámení s kávou“ kurz
- „Seznámení s kávou“ kurz
- Základní seznámení s víny
- Základní seznámení s víny
- Základní seznámení s víny
- Barman basic-typizace práce
- Barman basic-seznam inventáře a pracovní deska
- Barman basic-info o kurzu
- Barman basic – sunrise soft
- Barman basic – pina colada
- Barman basic - mojito
- Barman basic – blue lagoon
- Pralinky
- Netradiční vánoční pečivo
- Temperování čokolády
- Sesazování a dohotovení 3D dortů
- Zdobení slavnostních dortů
- Čokoláda – práce s čokoládou
Chov zvířat a pěstování rostlin
- Pěstování celeru
- Pěstování zelí
- Zakládání trávníků
- Pěstování salátu
- Pěstování rajčat
- Pěstování brambor
- Pěstování papriky
- Pěstování melounu
- Malá mechanizace
- Pěstování květáku
- Pěstování okurky
- Pěstování česneku
- Pěstování cibule
- Příprava půdy, orba, konstrukce pluhu
- Zařízení pro výsev a předpěstování
- Přepichování rostlin
- Výsevy a předpěstování sadby
- Ošetřování během vegetace
- Ošetřování předpěstované sadby
- Příprava půdy pro výsev a výsadbu zeleniny
- Pěstování rostlin, sklízecí mlátičky
- Pěstování rostlin, sklízecí mlátičky
- Pěstování rostlin, sklízecí mlátičky
- Pěstování rostlin, sklízecí mlátičky
- Pěstování rostlin, sklízecí mlátičky
- Pěstování rostlin, sklízecí mlátičky
- Pěstování rostlin, sklízecí mlátičky
- Pěstování rostlin, sklízecí mlátičky
- Pěstování rostlin, sklízecí mlátičky
- Pěstování rostlin, sklízecí mlátičky
- RCW 3
- RUR 3
- Secí stroje
- Předseťové zpracování půdy II.
- Mechanizační prostředky – zpracování půdy
- Předseťová příprava půdy I.
- Traktory nižších a vyšších tříd
- Mulčovač KUHN
- ŽTR 165 II.
- ŽTR 165 I.
- Krmiva pro koně
- Hygiena mléčné žlázy
- Pastva
- Krmiva pro dojnice
- Odchov hříbat
- Dojírny
- Konzervace pícnin
- Dojící systém BouMatic II.
- Dojící systém BouMatic I.
- Ošetřování koní II.
- Ošetřování koní I.
- Zjišťování hodnot triasu
- Stájové mikroklima
- Stájová zoohygiena
- Ošetřování telat
- Výživa, napájení telat
- Zjišťování živé hmotnosti zvířat
- Chov ovcí II.
- Chov ovcí I.
Cukrářská výroba + gastronomie
- Banket - obsah a seznam zdrojů
- Banket - splnění cílů
- Banket - vyúčtování a konečná faktura
- Banket - norma, kalkulace a technologický postup
- Banket - seznam inventáře
- Banket - servis hlavního chodu a nápoje
- Banket - časový harmonogram
- Banket - hlavní surovina
- Banket – prostření a dekorace tabule
- Banket - nákres místnosti a zasedací pořádek
- Banket - couvert pro hosta
- Banket - charakteristiky pokrmů a nápojů
- Banket - cíl práce a charakteristika příležitosti
- Banket - banketní menu
- Banket - zálohová faktura
- Banket - potvrzení objednávky
- Banket - jmenný seznam
- Banket - objednávka
- Banket - úvodní strana
- Banket -charakteristika
- Živočišné tuky
- Mléko a mléčné výrobky
- Vejce
- Brambory
- Zelenina
- Luštěniny
- Zvěřina
- Drůbež
- Ovoce
- Trávicí soustava
- Skopové maso, králičí maso
- Telecí maso
- Vepřové maso
- Hovězí maso
- Vitamíny
- Cholesterol, vláknina
- Minerální látky
- Tuky
- Sacharidy
- Složení potravin
- Interaktivní test
- Křížovka z oboru Cukrář
- Ozdoby z modelovací hmoty
- Kontrolní test
- Kypřící prostředky
- Přepočty norem
- Přepočty norem
- Hodnocení cukrářských výrobků – praktická část
- Kontrolní test
- Hodnocení cukrářských výrobků
- Studené krémy
- Sorbety
- Smažené restaurační moučníky
- Moučníky pečené na pánvi
- Pečené restaurační moučníky
- Vařené restaurační moučníky
- Restaurační moučníky
- Kontrolní test
- Posuzování kvality mouky, dokument
- Posuzování kvality mouky
Zeměpisná témata
- CR v Maďarsku II
- CR v Maďarsku
- CR ve Slovensku II
- CR ve Slovensku
- CR v Polsku II
- CR v Polsku
- CR v Německu
- Německo úvod
- CR v Evropě II
- Podnebí v Evropě
- Střediska a zájmy rakouské turistiky
- CR v Rakousku
- CR v Rakousku
- CR v evropě
- Charakteristické rysy Evropy II
- Charakteristické rysy Evropy
- Přírodní poměry Evropy II
- Přírodní poměry Evropy
- Evropská demografie
- Evropa úvod a historie
- Jižní Amerika
- Skandinávie II
- Skandinávie
- Amerika II
- Amerika
- Jižní Asie
- Australie a Oceánie II
- Australie a Oceánie
- Západní Afrika
- Východní Afrika
- Významná centra CR Jižní Ameriky
- Makroregion JZ Asie
- Makroregion JV Asie
- Světová gastronomie ve střední Asii
- Světová gastronomie v Afreice
- Světová gastronomie v JZ Asii
- Světová gastronomie v Asii
- Světová gastronomie v Evropě
- Gastronomický CR
- Světová gastronomie
- Kladské pomězí
- Pís. test - Karlovarsko
- Krkonoše
- Ćeské středohoří
- Brno a okolí
- Lednicko-Valtický areál
- Karlovarsko
- Pís.test – Český ráj, Kokořínsko
- Český kras
- Podkrkonoší
- Jizerské hory
- Šumava
- Jižní Ćechy
- Polabí
- Liberecké a Lužické hory
- Máchův kraj
- Kokořínsko
- Křivoklátsko
- Český ráj
- Královská cesta
Vybrané zemědělské a zahradnické plodiny
- Pór pravý
- Česnek kuchyňský
- Cibule kuchyňská
- špenát
- salát
- salát
- choroby,škůdci KZ
- celer
- mrkev.
- choroby,škůdci PZ
- paprika
- okurka.
- lilek
- rajče
- rajče
- brukev
- kapusta
- květák
- Zelí hlávkové
- zelí hlávkové
- Choroby brambor
- Brambory III
- Brambory II
- Brambory I
- Choroby řepy
- Krmná řepa II
- Krmná řepa I
- Řepa cukrová III
- Řepa cukrová II
- Řepa cukrová I
- Plevele olejnin
- Choroby olejnin
- Škůdci olejnin
- Hořčice bílá
- Slunečnice
- Mák setý II
- Mák setý I
- Řepka olejka III
- Řepka olejka II
- Ostatní obiloviny
- Proso seté
- Pohanka obecná
- Kukuřice setá III
- Kukuřice setá II
- Kukuřice setá I
- Tritikale
- Oves setý II
- Oves setý I
- Žito seté II
- Žito seté I
- Ječmen setý III
- Ječmen setý II
- Ječmen setý I
- Pšenice obecnáIII
- Pšenice obecnáII
- Pšenice obecnáI
- OR – plevele obilovin
- OR-škůdci obilovin
- OR – choroby obilovin
Společensko vědní základ
- Mezilidské vztahy
- Nemoci současného světa
- Migrace
- Nacionalismus
- Náboženství a kultura
- Struktura podle náboženství
- Náboženská a etnická nesnášenlivost
- Humanitární pomoc
- Chudoba
- Globální problémy
- Kulturní instituce – kino, film
- Kulturní instituce - divadlo
- Kulturní instituce - muzeum
- Funkce kultury
- Kultura
- Kriminalita páchaná na dětech a mladistvých
- Trestní právo
- Správní řízení
- Rodinné právo
- Vlastnictví
- Soustava soudů v ČR, notáři, advokáti, soudci
- Právní řád, právní ochrana občanů, právní vztahy
- Právo a spravedlnost, právní stát
- Česká státnost
- Česká státnost
- Česká státnost
- Česká státnost
- Česká státnost
- Česká státnost
- Česká státnost
- Řecká filosofie
- Filosofie - úvod
- Sekty
- Judaismus
- Islám
- Buddhismus
- Hinduismus
- Světová náboženství
- Mezinárodní konflikty
- Globalizace
- EU – dějiny a rozšiřování
- Eurozóna
- OSN
- NATO
- Motivace a postoje
- Emoce
- Charakter
- Temperament
- Osobnost a její rysy II
- Osobnost a její rysy I
- Současná česká společnost
- Vývojové etapy člověka
- Sociální vrstvy a třídy
- Socializace a její činitelé
- Sociální stratifikace
- Učení a vývoj člověka II
- Další sociální útvary
- Učení a vývoj člověka I
- Člověk jako součást sociální skupiny
Konverzační témata - cizí jazyky
- Massenmedien
- Prag
- Dienstleistungen
- Berlin
- Wien
- Reisen
- Tschechische Republik
- Vergleichung zwei Bilder
- Im Hotel
- Studienaufenthalte im Ausland
- Österreich
- Meine Zukunfstpläne
- Im Restaurant
- Beschreibung eines Bildes
- Die Spezialitäten der deutschen und österreichischen Küche
- Meine Lektuere
- Deutschand
- Mein Fach
- Familienfeste
- Unsere Schule
- Traditional Czech and English meal
- At a restaurant, Menu
- Correspondence
- Media
- Forms of communication
- Holidays and celebrations
- Future plans
- My branch
- Our school
- Trainee-ships
- Living
- My town or village
- At a hotel
- Prague
- The czech Republic
- Australia + New Zealand
- The USA + Canada
- Scotland
- London
- Great Britain
- Housing and Living
- Education
- Relationships-feelings
- Hobbies and interests
- Free time
- Good at
- Services
- Health
- Per. identification
- Relationships
- Transportation
- Travelling
- Shopping
- Personal characteristics
- Family
- Money, Banking
- My holiday plan
- Winter holidays
- Holiday at the seaside
- Ml. Boleslav and Czech Paradise