Rychlý kontakt

SOŠ a SOU Horky nad Jizerou 35
294 73 Brodce

Tel:+420 326 312 234
Mob:+420 604 633 999
Fax: +420 326 312 119

Datová schránka ID: 8erybt4

Web: http://www.souhorky.cz
Mail: souhorky@souhorky.cz
Mail pro úřední podání: sohmb@kr-s.cz

Distanční vzdělávání žáků

3.D - Cukrář

  • Anglický jazyk ANJ

    • 2021-04-05 - 6.4. Easter recipe, online 8.4.

      Přesné zadání práce najdeš v kurzu uvzrkyp.

      Příloha - ke stažení
    • 2021-03-21 - Easter 22.-25.3. (online čtvrtek)

      Blíží se Velikonoce, proto se podívej do classroom (uvzrkyp), jaké úkoly Tě čekají tento týden.
      Vše včas pošli a ve čtvrtek se uvidíme online v 10 hod.
      Těším se na viděnou! :)

      Příloha - ke stažení
    • 2021-03-07 - 8.-10.3. My recipe, online 11.3.

      Milé žákyně,
      vyberte si recept, nejlépe ten, který budete představovat u závěrečné zkoušky :)
      1) Pošlete mi český recept - odkaz na web, osobní zápisky (abych věděla, co chystáte) :)
      2) Vypište si seznam slovíček s překladem, která k popisu výrobku i procesu výroby potřebujete.
      3) V 15 větách popište postup výroby.

      Vše zašlete na krumpholcova@souhorky.cz nejpozději během středy 10.3..

      Sejdeme se online ve čtvrtek v 10 hod :) Kdo nebude online a nezašle během středy výpisky, má bohužel 2x za 5.

      Těším se na viděnou :)

      Příloha - ke stažení
    • 2021-02-20 - 22.2. Organic farm, online 25.2.!

      Milé žákyně,
      minule jsme se podívali na běžnou farmu, tentokrát se budeme věnovat produkci mléka na ekologické farmě. Pusťte si video s titulky a do čtvrtka 25.2. do 10 hodin pošlete odpovědi emailem na krumpholcova@souhorky.cz:

      https://www.youtube.com/watch?v=QH9BxKNh73w

      1) What kind of products are made of the organic milk from this farm?
      2) How many cows are there on the farm?
      3) How much organic milk is produced there in a year?
      4) How does the farmer describe the organic farming?
      5) How many times a day are the cows milked?
      6) How many stomaches do the cows have?
      7) What is a very important plant in organic farms for fixing nitrogen?
      8) What is the cow slurry used for in the organic farm and why?
      9) What is the safe temperature for storing the milk?

      Těším se na vaše odpovědi! :)

      Příloha - ke stažení
    • 2021-01-25 - ANJ 25.1. Vegan visits diary farm

      Milé cukrářky a cukráři,
      ve vašem oboru jsou surovinou při výrobě pochoutek mléko a produkty z něj vyrobené. Proto se podíváme na mléčnou farmu, abychom se podívali, kde se mléko získává.

      1) Shlédněte video se spuštěnými titulky, alespoň 10 slov si zapište a přeložte: https://www.youtube.com/watch?v=iL9QJEm_SJY

      2) Zamyslete se a odpovězte na tyto otázky spolu s novými slovíčky mailem na krumpholcova@souhorky.cz:
      - What are your feelings after watching the video? How do you feel?
      - Is the milk production ok for you this way? Why yes/no?
      - What products are made of cow milk?
      - Do you use cow milk products or different kinds of milk? Have you ever tasted different kinds of milk? What kinds?
      - Can you imagine not using cow milk and products from it? Why?

      3) Sejdeme se online ve středu dle rozvrhu ke společné diskusi.

      Těším se na vaše odpovědi i online setkání před prázdninami :)

      Příloha - ke stažení
    • 2021-01-12 - ANJ 13.1. DŮLEŽITÉ!

      Tento úkol na závěr tohoto pololetí je speciální, také je to pro vás možnost opravit si známku nebo být s výhodou připraveni na pracovní uplatnění ;)

      Úkolem je natočit osobní video, kde se anglicky krátce představíte a shrnete o sobě to nejdůležitější. Video může sloužit k žádosti o zaměstnání, v tom případě můžete např. zmínit, jaká práce by vás bavila, na co se těšíte, co již umíte atd. ;)

      Můžete si být jisti, že zpracováním videa se naučíte mnohé - připravit si a anglicky říct pár důležitých informací o sobě, poperete se s nervozitou, můžete využít svých dovedností při práci s technikou/zpracováním videa atd. Jedna práce tak může mít více možností využití!

      Při hodnocení bude mít tato práce nejvyšší prioritu - je to v podstatě výsledek možná vašeho celého studia (nejen v angličtině), takže je na místě dát si záležet!

      Termín mimořádný - do 21.1.. Těším se na vaše videa!

      Příloha - ke stažení
    • 2021-01-10 - ANJ pondělí 11.1.

      Srdečně zdravím 3.D v novém roce! :)

      V pondělí 11.1.:
      1) shlédněte video: https://www.youtube.com/watch?v=zIb82av4Ahs

      2) vytvořte vlastní přání pro náš kolektiv, které do 15:00 napíšete do classroom na kurz: uvzrkyp (mmj. jako důkaz, že funguje spojení!).

      3) V úterý 12.1. v 10:00 se sejdeme na meetu naživo :)

      Těším se na viděnou! ;)

      Příloha - ke stažení
    • 2020-11-22 - My favourite recipe (23. - 24.11.)

      Milí žáci,
      promyslete si, jaký výrobek budete chtít prezentovat při závěrečné zkoušce a sepište všechna potřebná slovíčka - suroviny i k postupu práce.
      Napište alespoň 10 vět s použitím vypsaných slovíček, jak váš výrobek připravit - práci již nemusíte zasílat, ve středu si ji zkontroluji osobně :)

      Velmi se těším na setkání!

      Příloha - ke stažení
    • 2020-11-09 - Our fridge/9.-13.11.

      Look at the picture in attachement, write questions and short answers. If you are not sure, check your workbook or internet for rules/grammar.

      Eggs - Are there any eggs? Yes, there are.
      Butter
      Mushrooms
      Beer
      Cheese
      Lettuce
      Carrots

      Write sentences with a/an, some or any:
      Bread - There is not any bread.
      Onions
      Milk
      Orange juice
      Bananas
      Meat
      Cucumbers

      Your homework send till Friday to jana_hruskova@email.cz

      Příloha - ke stažení
    • 2020-10-20 - My day, my week without school (do 23.10.)

      Popište svůj den a týden s domácí výukou alespoň v 15 větách:

      - denní harmonogram (viz Daily routine), jak se liší od běžného týdne ve škole, jak máte rozdělenou práci do školy, co děláte ve volném case, co se daří/nedaří atd.
      - pozor na časy (přítomný, minulý), možno využít vazbu "used to" (př. "Obvykle jsem vstával v 6, ale teď....": "I used to wake up at 6 o´clock, but now I......").

      Pošlete úkol emailem na jana_hruskova@email.cz do 23.10.

      Příloha - ke stažení
    • 2020-10-13 - ANJ - About me/12.-16.10.

      Projekt "About me": zpracování 100-150 slov o sobě do 16.10. na jana_hruskova@email.cz. Jedná se o textový popis sebe sama a vlastních kvalit, vysoce se cení i např. originalita zpracování (word s fotkami, PPT, kresba...).
      Mělo by obsahovat tyto části:
      1) Appearance, character
      2) Hobbies, what I am good at, what I like
      3) My future, my dreams

      Příloha - ke stažení
  • Cukrářské stroje CUS

    • 2021-01-07 - Výuka on line

      Výuka probíhá i nadále v měsíci lednu dle nařízení vlády pouze distančně až do odvolání. Veškeré učební materiály, zadání úkolů, komunikace s žáky probíhá přes Google classroom a školní emaily.
      Příloha - ke stažení
    • 2020-10-16 - CUS TEST

      CUS - test
      Termín odevzdání: 23.10.2020

      Test zaslán ve společném emailu.

      Příloha - ke stažení
    • 2020-10-13 - CUS

      Doplnit učivo do sešitu dle prezentace zaslané v emailu.
      Příloha - ke stažení
  • Cukrářská technologie CTE

    • 2021-01-07 - Výuka on line

      Výuka probíhá i nadále v měsíci lednu dle nařízení vlády pouze distančně až do odvolání. Veškeré učební materiály, zadání úkolů, komunikace s žáky probíhá přes Google classroom a školní emaily.
      Příloha - ke stažení
    • 2020-10-16 - CTE TEST

      Vypracovat okruhy k ZZ - Kynuté těsto, Pevná tuková těsta
      Termín odevzdání: 20.10.2020

      Opakování, test zaslán ve společném emilu.
      Termín odevzdání: 21.10.2020

      Příloha - ke stažení
    • 2020-10-13 - On - line výuka

      Setkíme se on line v pátek 16.10.2020 v 8 hod., dle rozvrhu.
      Odkaz ve společném emailu.

      Příloha - ke stažení
    • 2020-10-08 - Výuka on line

      Odkaz na on line výuku máte ve společném emilu, začínáme 12.10.2020 v 9 hod.
      Příloha - ke stažení
  • Český jazyk a literatura CJL

    • 2021-05-05 - onlin výuka 5.+7.5.

      Čtenářské dovednosti - práce s textem podle zadanýc h kritérií
      Odborný článek - zadání D.Ú. - viz Classroom

      Příloha - ke stažení
    • 2021-05-05 - online výuka 8.+9.4. + 22.+23.4.

      Pravidla českého pravopisu, realizace slohové práce a její odevzdání na stanovený čas ve výukové hodině
      Úniková hra - Nekonečný příběh - ohebné a neohebné slovní druhy, shoda podmětu s přísudkem, mluvnické kategorie

      Příloha - ke stažení
    • 2021-05-05 - online výuka 22.-26.3.

      POstavení větných členů, rozbor textů v Cvičebnici českého jazyka od strany 87
      Příloha - ke stažení
    • 2021-03-12 - online výuka 8.-12.3.

      Rozbor článku o udržetelnosti zdrojů, str.147
      zadání D.Ú. - viz slohová práce -upřesnění v classroomu
      D.Ú. - vysvětleny v classroomu

      Příloha - ke stažení
    • 2021-02-26 - online výuka 22-26.2.2021

      rozbor textu, kompozice, hl.myšlenka
      učebnice strana 146/ článek obnovitelné zdroje energie
      úkoly v classroomu

      Příloha - ke stažení
    • 2021-01-29 - online výuka 25.-28.1.-dle rozvrhu a vyznačených hodin

      Téma + zápisy :

      Větný člen
      Stavba věty
      Věta jednočlenná

      Rozbor textů a práce se cvičeními v učebnici Českého jazyka,s.88 + 89

      úkoly : viz classroom

      Příloha - ke stažení
    • 2021-01-15 - online výuka od 11.-15.1.2021

      Větný člen - stavba věty, podmět a přísudek, přísudek jmenný se sponou,přísudek slovesný - zápis v hodině -viz prezentace
      Příloha - ke stažení
    • 2020-11-12 - odkaz na classroom 3mspal2

    • 2020-11-12 - on-line hodiny 12.11. na Classroomu

      výuka od 8 - 9.50

      1. hodina - rozbor textu na str.149, téma, hlavní myšlenka, diskuse o ochraně životního prostředí
      - formování myšlenek, spisovný jazyk ,tvar BYCHOM----

      2. hodina - E.Hemingway, život a dílo, rozbor novely Stařec a moře
      - znaky novely
      - Ztracená generace
      - doporučení r.Sbohem armádo

      HOdnocení aktivity a vědomostí dle klasif.řádu.
      D.Ú. - číst knihu č. 2 + zpracovat další článek ...další info průběžně
      26. + 27.11. - výuka dle rozvrhu a dohody

      Příloha - ke stažení
    • 2020-10-20 - Upozornění !!!

      Archivujte splněné úkoly, při příchodu do školy je odevzdáte mně, abych je založila do své pedagogické dokumentace.
      K 18.10. mnoho z vás nezaslalo práci s článkem, ale stále úkol vyžaduji, viz předešlé info.Pracujte dále na četbě, kterou rovněž zašlete k vypsanému termínu,viz předchozí info.
      Upozorňuji, že Tina nebo Blesk pro ženy nejsou odborný cukrářský časopis. Zakupte jiný! POraďte se třeba s p.Kobzevovou nebo Pechlátovou.

      Příloha - ke stažení
    • 2020-10-13 - POZOR_ZMĚNA TERMÍNU pro odevzdání splněných úkolů!!! Info k dist.výuce!

      Vzhledem k tomu, že od 14.10.2020 se ruší distanční výuka odborného výcviku měním termíny pro odevzdávání prací takto:

      Nejpozději do konce tohoto týdne, tedy 18.10. do 24.00hodin zašlete podle pokynů vyplněný pracovní list o přečteném odborném článku na email:olga.janicatova@email.cz.

      Nejpozději do 25.10.2020 do 24.00 zašlete podle pokynů vyplněný pracovní list o přečtené knize na email:olga.janicatova@email.cz.

      Kdo nezašle práci do stanoveného termínu, je hodnocen stupněm nedostatečný. Práci může stále zaslat - nejpozději však do 30.10.2020+ dostane další úkol navíc. Nesplněný úkol znamená, že žák/žákyně nemůže být v daném klasifikačním období hodnocen.

      Pokud by v listopadu pokračovala dist.výuka, zašlu vám termín, kdy se sejdeme na ZOOMu.
      Hezké dny,O.Janičatová

      Příloha - ke stažení
    • 2020-10-07 - práce s textem_kniha_odb.časopis

      Pokračujte podle dohodnutých pokynů ve čtenářské dílně.
      Donesete vyplněný pracovní list - Referát o přečtené knize.
      Donesete vyplněný pracovní list k vybranému článku z odb.časopisu.

      Vše v termínu ,kdy začne denní výuka.

      Příloha - ke stažení
  • Informatika INF

    • 2020-11-09 - Google classroom

      Můžete se začít přihlašovat do mé třídy v Google classroom. V příloze je stručný návod. Google účet pro žáky pod kterým se budete přihlašovat (a to prosím vyžaduji - netolerujeme osobní účty) je ve tvaru prijmeni@zak.souhorky.cz heslo k účtu se skládá z prvních dvou písmen jména a příjmení a čísla za lomítkem u rodného čísla. Jako příklad: Milan Havlas r.č. 253595/7358 bude heslo miha7358 heslo je bez háčků a čárek.
      kód pro přihlášení do učebny: icedxhu

      Příloha - ke stažení
    • 2020-10-13 - Podmíněné formátování buněk v Excelu

      Prostudujte Podmíněné formátování buněk v Excelu na stránkách:
      http://office.lasakovi.com/excel/formatovani/ms-excel-podminene-formatovani-priklady/#zak
      Navrhněte využití v praxi.

      Příloha - ke stažení
  • Matematika MAT

    • 2021-05-02 - Slovní úlohy

      Holky, dávám vám ještě jeden týden na poslání posledních dvou úkolů /do 9.5./. Pokud tak neučiníte, známka je nedostatečná/platí pro ty, které neposlaly/. Ca
      Příloha - ke stažení
    • 2021-04-18 - Slovní úlohy - tělesa

      Vypočítané příklady i s postupem řešení pošlete na můj email do 30.4. Ca


      1/ Který míč má větší objem: fotbalový s obvodem 66 cm nebo volejbalový míč s průměrem 20 cm?

      2/ Kolik papíru potřebujeme na 12 krabic od mléka o rozměrech 6 cm, 11 cm a 20 cm?

      3/ Do kterého ze sáčků ve tvaru pláště rotačního kužele se vejde větší množství pražené kukuřice? První sáček má výšku 20 cm a délka jeho strany je 24 cm, druhý sáček má poloměr podstavy 10 cm a výšku 25 cm.

      4/ Vypočítejte objem složeného tělesa – válec + polokoule, jestliže válec i polokoule má poloměr 10 cm a výška válce je 20 cm.

      Příloha - ke stažení
    • 2021-04-11 - Konzultace

      Konzultace v úterý 13.4. v 9 hodin. Ca
      Příloha - ke stažení
    • 2021-04-06 - Online hodina

      Online hodina ve čtvrtek 8.4. v 10.55 jen pro ty, co chtějí pokračovat na SŠ. Ca
      Příloha - ke stažení
    • 2021-03-25 - Pravidelný čtyřboký jehlan

      Pošlete do 2.4. Ca

      PRAVIDELNÝ ČTYŘBOKÝ JEHLAN / dále jen PČT/ - příklady

      1/ Kolik plechu se spotřebuje na pokrytí střechy věže tvaru PČJ, který má hranu podstavy a = 9 m a výšku boční stěny va = 13 m /podstavu nepočítáme!/

      2/ PČJ má objem 624 cm3 a podstavnou hranu a = 12 cm. Určete výšku.

      3/ PČJ má délku podstavné hrany a = 6 dm a výšku stěny va = 5 dm. Vypočtěte výšku jehlanu /podle Pythagorovy věty jako odvěsnu/, objem a povrch.

      4/ PČJ má výšku v = 5 dm a délku podstavné hrany a = 8 dm. Vypočtěte výšku boční stěny /podle Pythagorovy věty jako přeponu/, objem a povrch.

      Příloha - ke stažení
    • 2021-03-21 - Online hodina

      Online hodina ve čtvrtek 25.3. v 11 hodin. Ca
      Odkaz na Meet
      https://meet.google.com/lookup/fflb43j3le

      Příloha - ke stažení
    • 2021-03-07 - Stereometrie - slovní úlohy

      Milé žákyně, posílám čtyři slovní úlohy na část probraných těles. Vypočítejte a s postupem řešení zašlete na email capouchova@souhorky.cz do 19.3. Je možná i konzultace přes messenger. S pozdravem Ivana Ca

      1/ Bazén má tvar válce s průměrem 3,6 m a hloubkou 1,2 m. Jak dlouho se bude napouštět, když přitékají 2 litry vody za 1 sekundu?
      2/ Vypočítejte objem čtyřbokého hranolu vysokého 2 dm, jehož podstava je čtverec se stranou 15 cm.
      3/ Kopule hvězdárny má tvar polokoule o průměru d = 5 m. Vypočítejte její povrch.
      4/ Objem rotačního kuželu je 376,8 cm³, výška tohoto kuželu je 10 cm. Vypočítejte průměr podstavy kužele.

      Příloha - ke stažení
    • 2021-02-22 - Koule

      Milé žákyně,

      dalším tělesem stereometrie je koule /vzorce máte v sešitě/. Je to těleso pouze s jedním rozměrem, kterým je průměr d nebo poloměr r.

      V příloze máte čtyři příklady, které vypočítejte a s postupem řešení pošlete na email capouchova@souhorky.cz do 5.3.2021. Je možná i konzultace přes messenger.

      Mějte se hezky. Ca

      Příloha - ke stažení
    • 2021-01-25 - Kužel

      Žáci a žákyně, další látkou je kužel /vzorce máte mít v sešitě/. V příloze máte tři příklady, které vypočítejte a s postupem řešení pošlete na email capouchova@souhorky.cz do 5.2.2021. Známky budou už na 2. pololetí.
      S pozdravem Capouchová

      Příloha - ke stažení
    • 2021-01-20 - Upozornění ke klasifikaci 1. pololetí

      Žáci a žákyně, chci Vás upozornit, že vzhledem k tomu, že se známky za 1. pololetí uzavírají 21.1.2021, tak vypracované příklady pouze do 21.1. do 20.00, budou započítávány do 1. pololetí.
      S pozdravem Ca

      Příloha - ke stažení
    • 2021-01-11 - Válec

      Žáci a žákyně,
      do sešitu jste si měli napsat vzorce těles /objem V a povrch S/.

      Příklady na hranoly /kvádr, krychle a pravidelný trojboký hranol/ jsme procvičili v prosinci ve škole.

      Dalším tělesem, které máme probrat je válec, který se skládá ze dvou podstav /kruhů/ a obdélníku /plášť/.

      V příloze máte čtyři příklady, které vypočítejte a pošlete s postupem řešení na email capouchova@souhorky.cz do 22. 1. 2021.

      S pozdravem Capouchová

      Příloha - ke stažení
    • 2020-11-18 - Kvádr

      Žáci a žákyně, do sešitu jste si měli napsat vzorce těles / objem V a povrch S /, které jsem vám v minulém úkolu vypsala.

      Prvním tělesem je KVÁDR – hranol, u kterého jsou všechna stěny tvořeny obdélníky.

      objem V = a . b . c , povrch S = 2 . ( a.b + b.c + a.c ), jednotky jsme zopakovali a probrali v
      prvním ročníku /objem se udává v krychlových nebo dutých a povrch ve čtverečních/


      Vypočítejte tyto čtyři příklady s postupem, jak jste počítali a pošlete na email capouchova@souhorky.cz do 27.11. Mějte se hezky.


      1/ Pravidelný čtyřboký hranol má podstavnou hranu 7 cm a boční hranu 18 cm. Jaký má objem a
      povrch?

      2/ Vejde se do akvária tvaru kvádru o rozměrech 3, 6, a 5 dm 30 litrů vody? Vypočítejte povrch
      akvária.

      3/ Kolik m2 lepenky je potřeba na zhotovení kvádru o rozměrech 40, 60 a 20 cm? Jaký je jeho
      objem? /vyjádřete v litrech/

      4/ Bazén je dlouhý 25 m, široký 10 m a hluboký 3 m. Kolik m2 bude třeba na obložení stěn a dna
      bazénu a jaký má objem?

      Příloha - ke stažení
    • 2020-10-20 - Stereometrie

      Žáci a žákyně,
      zopakujte si převody jednotek z 1. ročníku, které budeme potřebovat při výpočtech povrchů a objemů
      těles a vypište si do sešitu vzorce povrchu a objemu těchto těles: hranoly /kvádr, krychle, pravidelný trojboký hranol/
      válec
      kužel
      pravidelný čtyřboký jehlan
      koule
      komolý kužel
      komolý jehlan
      Kontrolu provedeme první vyučovací hodinu po zahájení prezenční výuky ve škole.
      V příloze posílám příklady na převody jednotek, které mně pošlete emailem do 1.11.

      Příloha - ke stažení
    • 2020-10-15 - Planimetrie

      Vypočítané příklady zadané 1. října ve škole mně posílejte emailem na: capouchova@souhorky.cz
      Příloha - ke stažení
  • Občanská nauka OBN

    • 2021-05-20 -

    • 2021-05-06 - Úkol+ klasifikace

    • 2021-05-06 - EU

    • 2021-04-22 - Globalizace

    • 2021-04-08 -

    • 2021-03-25 - Náboženství

    • 2021-03-25 - Classrom

      Dobrý den,

      dnes online výuka na classromu v 12h

      https://classroom.google.com/c/MjQ3MzU0NDgzMTY3?cjc=2nftasi

      S pozdravem,
      Mgr. Jana Šicová

      Příloha - ke stažení
    • 2021-03-11 -

    • 2021-03-11 - Classrom

      Dobrý den,

      dnes online výuka na classromu v 12h

      https://classroom.google.com/c/MjQ3MzU0NDgzMTY3?cjc=2nftasi

      S pozdravem,
      Mgr. Jana Šicová

      Příloha - ke stažení
    • 2021-02-25 - Soudobý svět

    • 2021-01-28 - ČSR

      Dobrý den,

      posílám materiál k prostudování, přepište a odpovězte na kontrolní otázky.
      Kontrolní otázky mi pošlete na e-mail : Jana.Sicova85@seznam.cz

      Budete mít z toho známku na další pololetí. Datum a čas je dnes do 15h v rámci Vaší výuky.

      S pozdravem,
      Mgr. Jana Šicová

      Příloha - ke stažení
    • 2021-01-14 - Sametová revoluce

      Dobrý den,

      posílám učivo.


      Prosím přepsat do sešitu a odpovědět na otázky.

      S pozdravem,
      Mgr. Jana Šicová

      Příloha - ke stažení
    • 2021-01-14 - Pražské jaro 1968

      Dobrý den,

      posílám učivo.


      Prosím přepsat do sešitu a odpovědět na otázky. Pošlu ještě jeden soubor.

      S pozdravem,
      Mgr. Jana Šicová

      Příloha - ke stažení
    • 2020-11-15 - Československo za války

      Dobrá den,

      posílám Vám materiály k prostudování. Pošlu ještě další 2 soubory. Napište si to do sešitu a hned jak se vrátíte napíšeme si test.

      Případné dotazy pište na e-mail : Jana.Sicova85@seznam.cz

      Předem děkuji.

      S pozdravem,
      Mgr. Jana Šicová

      Příloha - ke stažení
  • Odborný výcvik ODV

    • 2021-04-07 - On line vyučování

      Pátek 16.4.2021 v 8 hodin on line vyučování
      Příloha - ke stažení
    • 2021-04-07 - Slavnostní dort

      Sobota 17.4.2021 termín odevzdání do 14 hodin
      Prosím prezentaci, foto.
      Suroviny, postup výroby, hotový výrobek.
      Podle SOP - Vybrané téma, korpus, náplň, dohotovení
      Foto budete potřebovat pak do SOP
      prosím vložit do classroomu třídy

      Příloha - ke stažení
    • 2021-04-07 - Slavnostní dort

      Sobota 17.4.2021 termín odevzdání do 14 hodin
      Prosím prezentaci, foto.
      Suroviny, postup výroby, hotový výrobek.
      Podle SOP - Vybrané téma, korpus, náplň, dohotovení
      Foto budete potřebovat pak do SOP
      prosím vložit do classroomu třídy

      Příloha - ke stažení
    • 2021-04-07 - Specifický moučník

      Středa 14.4.2021 termín odevzdání do 14 hodin
      Prosím prezentaci, foto.
      Suroviny, postup výroby, hotový výrobek.
      Foto budete potřebovat pak do SOP
      prosím vložit do classroomu třídy

      Příloha - ke stažení
    • 2021-04-07 - Test

      Pondělí 12.4.2021 v 8 hodin se vám otevře test, prosím o vyplnění máte na to 7 minut.
      Příloha - ke stažení
    • 2021-04-07 - Nabidka konzultací

      Nabízím ke konzultaci SOP tyto dny a hodiny
      Pondělí od 7 - 10 hodin
      Pondělí od 10 - 13 hodin
      Středa od 7 - 10 hodin
      Středa od 10 - 13 hodin
      Čtvrtek od 7 - 10 hodin
      Čtvrtek od 10- 13 hodin
      Upozorňuji že musíte odevzdat SOP do 21.4.2021
      učiteli odborného výcviku Pechlátová Alena

      Příloha - ke stažení
    • 2021-03-28 - Vybraný slavnostní dort ( SOP)

      Vybraný slavnostní dort ( SOP)
      Odevzdat vypracovanou normu
      Nákres
      PODLE ZADANI V SOP
      Poslat na classroom třídy

      Termín odevzdání čtvrtek 31.3.2021 do 14 hodin

      Příloha - ke stažení
    • 2021-03-28 - Specifický moučník

      Vybraný specifický moučník
      Odevzdat vypracovanou normu
      foto výrobku - prezentaci
      Poslat na classroom třídy

      Termín odevzdání čtvrtek 1.4.2021 do 14 hodin

      Příloha - ke stažení
    • 2021-03-28 - On line Beránek

      250 g mouka hladká
      250 g cukr krupice
      250 g tvaroh měkký
      250 g tuku ( hera, máslo / prostě margarin na pečení)
      4 vajíčka
      1x kypřící prášek
      1x vanilínový cukr
      připravte si vymazanou formu beránka nebo bábovku a vysypanou buď kokosem, nebo polohrubou či hrubou moukou

      Prosím vytvořit prezentaci : foto surovin, hmoty, hmoty ve formě a upečeného beránka nebo bábovky
      Termín odevzdání PONDĚLÍ 29.3.2021 V 10,30
      na classroom třídy

      Příloha - ke stažení
    • 2021-03-21 - Koblihy

      Středa 24.3.2021 do 14 hodin
      Koblihy
      V normě je šípková marmeláda , můžete použít jinou.
      Do sešitu opsat normu s postupem
      ofotit a vložit na classroom třídy.

      Kdyby vznikly problémy stačí se na mně obrátit buď na telefon, messenger

      Příloha - ke stažení
    • 2021-03-21 - Ovocné košíčky

      V pátek 26.3.2021 do 18 hodin
      Vytvořit prezentaci -surovin lineckého těsta, hotového těsta, surovin krému, hotového krému, nastříkaných ovocných košíčků, ozdobených košíčků.
      Prezentaci ofotit a vložit do classroomu třídy

      Kdyby vznikly problémy stačí se na mně obrátit buď na telefon, messenger

      Příloha - ke stažení
    • 2021-03-21 - Práce s čokoládou

      Opsat do sešitu a prostudovat práci s čokoládou.
      Ofotit a vložit na classroom třídy
      Pátek 26.3.2021 do 18 hodin

      Příloha - ke stažení
    • 2021-03-21 - Zvláštní šlehané hmoty

      Napsat do sešitu Šlehané hmoty a Zvláštní šlehané hmoty
      Ofotit a vložit do classroomu
      pondělí 22.3.2021 do 16 hodin

      Příloha - ke stažení
    • 2021-03-21 - Šlehané hmoty

      Napsat do sešitu Šlehané hmoty a Zvláštní šlehané hmoty
      Ofotit a vložit do classroomu
      pondělí 22.3.2021 do 16 hodin

      Příloha - ke stažení
    • 2021-03-21 - on line vyucování

      On line vyučování
      Pondělí 22.3.2021 v 8 hodin

      Příloha - ke stažení
    • 2021-03-21 - Specifický moučník

      Na cllassroom jsem Vám přidala inspiraci.
      Pár nápadů, receptů na závěrečné zlkoušky / specifický moučník.

      Příloha - ke stažení
    • 2021-03-14 - Čokoládová roláda s kakaovým korpusem

      Čokoládová roláda s kakaovým korpusem
      Dohotovení čokoláda /potáhnout a přestříkat/
      Termín odevzdání středa 17.3.2021 ve 14 hodin

      Prezentace - suroviny, hmota, krém , namazaná roláda, stočená roláda, potažená roláda, přestříkaná roláda a rozříznutá - potřebuji vidět stočenou roládu


      PROSÍM DODRŽET ZADÁNÍ POKYNU PŘI PREZENTACI

      Při jakýchkoli problémů se spojte s UOV Pechlátovou, spojení máte jak telefon, E-mail, messenger

      Příloha - ke stažení
    • 2021-03-14 - Bavorské vdolečky

      Pátek 19.3.2021 do 14 hodin
      Bavorské vdolečky
      Přepočítat kalkulaci na počet 30 ks
      Termín odevzdání středa 17.3.2021 ve 14 hodin

      Prezentace - suroviny, kvásek, těsto, vyšoulené klonky (díly), smažení, po smažení, ozdobení - dohotovení-

      PROSÍM DODRŽET ZADÁNÍ POKYNU PŘI PREZENTACI

      Při jakýchkoli problémů se spojte s UOV Pechlátovou, spojení máte jak telefon, E-mail, messenger

      Příloha - ke stažení
    • 2021-03-14 - čokoládová roláda

      Čokoládová roláda s kakaovým korpusem
      Dohotovení čokoláda /potáhnout a přestříkat/
      Termín odevzdání středa 17.3.2021 ve 14 hodin

      Prezentace - suroviny, hmota, krém , namazaná roláda, stočená roláda, potažená roláda, přestříkaná roláda a rozříznutá - potřebuji vidět stočenou roládu


      PROSÍM DODRŽET ZADÁNÍ POKYNU PŘI PREZENTACI

      Při jakýchkoli problémů se spojte s UOV Pechlátovou, spojení máte jak telefon, E-mail, messenger

      Příloha - ke stažení
    • 2021-03-14 - Modelování

      Prosím vytvořte prezentaci
      Modelování zvířátek - doložená šablona
      Odevzdání v úterý 16.3.2021 do 14 hodin
      K modelování můžete použít i modelínu.

      Při jakýchkoli problémů se spojte s UOV Pechlátovou, spojení máte jak telefon, E-mail, messenger

      Příloha - ke stažení
    • 2021-03-07 - on line výuka

      Pondělí 8.3.2021
      on line vyučování v 8 hodin

      Příloha - ke stažení
    • 2021-02-28 - Dort

      Termín odevzdání
      Sobota 6.3 2021 do 16 hodin
      Dort, který jste si vybrali na SOP
      Vytvořená norma dortu - Korpusu a Náplně
      Korpus_
      - Charakteristika
      - Suroviny
      - Technologický postup
      Náplň
      - Charakteristika
      - Suroviny
      - Technologický postup

      Vytvořit prezentaci korpusu, náplně a sesazení dortu
      DORT už bude sesazen ve tvaru na závěrečné zkoušky
      / nebude ozdobený/

      PREZENTACE :
      suroviny na korpus dortu
      Suroviny na náplň dortu
      Vyšlehaná hmota korpusu dortu
      Náplň dortu ( krém)
      Sesazený dort

      Všechny informace řeknu při on line výuce


      Příloha - ke stažení
    • 2021-02-28 - On line výuka

      Pátek 5.3.2021 v 8 hodin
      Příloha - ke stažení
    • 2021-02-28 - Bratislavské rohlíčky

      termín odevzdání
      Středa 3.3.2021 16 hodin
      Vypočítat normu na Bratislavské rohlíčky
      Norma je vypočítaná na 100 ks - vypočítáte si kusy podle vás.
      Bratislavské rohlíčky upečete podle vaší vypočítané normy.
      Máte přiložené dvě náplně na pečení je na vás jestli upečete rohlíčky s oběma náplněmi , nebo si vyberete jednu.
      Vytvoříte prezentaci - surovin těsta
      surovin náplně
      vyptracované těsto
      uvařenou náplň
      klonky těsta
      vyválené rohlíčky
      nastříkané rohlíčky
      stočené rohlíčky
      upečené rohlíčky
      Prosím na Váhu 5 ks a vyfocenou váhu rohlíčků

      Po dohodě s učitelem odborného výcviku lze odevzdat později.

      Příloha - ke stažení
    • 2021-02-26 - On line výuka

      Pondělí 1.3.2021 v 13 hodin
      Příloha - ke stažení
    • 2021-02-21 - Online výuka, modelování

      Pondělí 22.2.2021 on line od 9 hodin
      V úterý 16.2.2021 poslat prezentaci modelování do 14 hodin. Vzory v příloze. Modelování, výrobky podle vzorů, prosím všechny vymodelovat.

      Příloha - ke stažení
    • 2021-02-12 - Třené linecké těsto - třené banánky

      Pátek 19.2.2021 do 14 hodin
      Vypracovat prezentaci a upéci Třené linecké banány
      Prosím prezentaci - suroviny, hmotu, neupečené korpusy, upečené korpusy a dohotovený výrobek.
      Váha 1 ks výrobku 40 g, prosím vyfotit na váze 5 ks
      Zadání normy je v souboru, kalkulaci ,přepočet mi pošlete ofocený ze sešitu


      Prosím o dodržení termínů.

      Zadání posláno žákům na e-mail, messenger.

      Příloha - ke stažení
    • 2021-02-12 - Kulturní událost

      Pátek 19.2.2021 do 14 hodin
      Vypracovat normu dortu
      Zadání je v souboru Vypracovat normu dortu poslat e-mailem

      Příloha - ke stažení
    • 2021-02-12 - Pálená hmota

      Středa 17.2.2021 do 14 hodin
      Pálená hmota - vytvořit
      Kalkulaci, prezentaci.
      Ne věnečky. Z pálené hmoty se dá vytvořit dost výrobků, je na vás jaké upečete. Ne věnečky.
      Prosím prezentaci - suroviny, hmotu, neupečené korpusy, upečené korpusy a dohotovený výrobek.
      Prosím o odevzdání práce v čas, dodržujte termín poslání.

      Příloha - ke stažení
    • 2021-02-12 - on line výuka, modelování

      Hezký den cukrářky.
      Pondělí 15.2.2021 on line od 9 hodin
      V úterý 16.2.2021 poslat prezentaci modelování do 14 hodin. Vzory v příloze. Modelování, výrobky podle vzorů, prosím všechny vymodelovat.

      Příloha - ke stažení
    • 2021-02-03 - on line výuka

      Ahojky cukrářky
      V pátek 5.2.2021 v 9 hodin on line výuka.

      Příloha - ke stažení
    • 2021-01-31 - Třené linecké těsto

      Vyrobit Margaretky
      Prosím prezentaci , vyfotit. Suroviny, těsta, výrobek před pečením , po upečení, hotový výrobek.

      Vypočítat na kolik budete vyrábět - přepočítanou normu napsat do sešitu , vyfotit a poslat.
      Práci prosím odeslat nejpozději v pátek 5.2.2021 do 14 hodin
      Do přílohy mi pošlete foto sešitu se zápisem.

      Shrnutí: vypracovaná norma bude napsaná na počítači do emailu a foto sešitu je pouze kontrola, že jste vypracovali zadání..
      DÚ posílejte do 5. 2. 2021 do 14:00h
      (přílohy odeslány každému přímo na email)

      Příloha - ke stažení
    • 2021-01-31 - Slavnostní dort vytvořit normu

      Slavnostní dort téma Sportovní událost vytvořit normu .
      Slavnostní dort se skládá: korpus Sachrová hmota
      náplň Cikánský krém
      a Žloutková šlehačka
      Celková váha dortu 1,500 kg

      Vytvoříte normu.
      Norma bude obsahovat
      1. - charakteristiku dortu
      - složení korpusu
      - technologický postup

      2. - charakteristiku korpusu
      - surovinové složení
      - technologický postup

      3. - charakteristiku Cikánského krému
      - surovinové složení
      - technologický postup

      4. - - charakteristiku Žloutkové šlehačky
      - surovinové složení
      - technologický postup

      5. Nákres dortu

      Práci prosím odeslat nejpozději v pátek 5.2.2021 do 14 hodin

      Do přílohy mi pošlete foto sešitu se zápisem.

      Shrnutí: vypracovaná norma bude napsaná na počítači do emailu a foto sešitu je pouze kontrola, že jste vypracovali zadání..
      DÚ posílejte do 5. 2. 2021 do 14:00h
      (přílohy odeslány každému přímo na email)

      Příloha - ke stažení
    • 2021-01-31 - Listové těsto, Řezy s vanilkovým krémem

      . Listové těsto
      Normu přikládám v příloze.
      Prosím vytvořit prezentaci - vyfotit suroviny, tukový čtverec a vodánek, překládání těsta.
      Na tuku u tukového čtverce můžete použít máslo podle normy, nebo jiný tuk - heru........
      Normu si musíte přepočítat.
      To znamená sečíst všechny suroviny.
      U normy na listové těsto máte normu na Řezy s vanilkovým krémem, pořádně si ji přečtete a vyrobte. Prosím vytvořit prezentaci - vyfotit suroviny, a výrobu řezů.
      Přepočítanou normu na listové těsto napsat do sešitu ofotit a poslat mi i s prezentaci Listového těsta a Řezů s vanilkovým krémem.

      Práci prosím odeslat nejpozději v pátek 5.2.2021 do 14 hodin

      Do přílohy mi pošlete foto sešitu se zápisem.

      Shrnutí: vypracovaná norma bude napsaná na počítači do emailu a foto sešitu je pouze kontrola, že jste vypracovali zadání..
      DÚ posílejte do 5. 2. 2021 do 14:00h
      (přílohy odeslány každému přímo na email)

      Příloha - ke stažení
    • 2021-01-31 - On line výuka, modelování

      Hezký den cukrářky.
      V pondělí 7.2. 2021 on line výuka začíná v 9 hodin
      . Modelování zvířátek. Předlohy máte v příloze vyberte si tři a vymodelujte. Můžete modelovat i z
      modelíny. Prosím vyfotit postup modelování a poslat.


      Práci prosím odeslat nejpozději v pátek 5.2.2021 do 14 hodin

      Příloha - ke stažení
    • 2021-01-03 - Slavnostní dort

      Zadání posláno na eimal , messenger žáka
      Příloha - ke stažení
    • 2021-01-03 - Slavnostni dort


      Slavnostní dort

      Téma ,, Slavnostní den". ( Můžete si vybrat k narozeninám, jmeniny,svatba ...) Musí to být na ozdobě poznat.

      Ochucený máslový krém ( jestli bude kakaový, griliášový, s likérem, ovocem, ořechy ) je jen na Vás

      Dohotovení: můžete použít polevu čokoládovou nebo Pastu Damu ( to je modelka prosím)

      Dort má různý tvar ……. kulatý, čtverec, obdelník, slza atd. Zapojte fantazii

      Přikládám vám předlohu norem dvou dortů a normu korpusu..
      V učebnici máte jak charakteristiku korpusu, tak i základního žloutkového krému a i normu.
      Dort by měl vážit od 1 kg do 3 kg.
      Je na vás na kolik si to spočítáte.
      Přikládám soubor jak by práce měla vypadat.
      Ještě jednou POZOR podle toho budete pracovat.
      Je to příprava na závěrečný zkoušky.
      Jakýkoliv dotaz stačí napsat, spojit se .

      Příloha - ke stažení
    • 2020-11-12 - šlehaná hmota nahřívaná, restaurační moučníky

      Opsat do sešitu prezentaci těžká šlehaná hmota
      Odpovědět na otázky v prezentaci.
      odevzdat poslat na email pechlatovaalena@seznam.cz
      ve uterý 16.11.2020 do 14 hodin
      posláno do skupiny v messengru


      Hruškový koláč
      odkaz v messenger skupina
      prezentace, foto, suroviny, postup, návod
      odevzdat poslat na email pechlatovaalena@seznam.cz
      ve sobota 14.11.2020 do 18 hodin
      posláno do skupiny v messengru


      Opsat do sešitu prezentaci restaurační moučníky
      Odpovědět na otázky v prezentaci.
      odevzdat poslat na email pechlatovaalena@seznam.cz
      ve čtvrtek 20.11.2020 do 18 hodin
      posláno do skupiny v messengru

      Lívance
      norma je na 1 porci to znamená že obsahuje 3 ks lívanců
      dohotovení můžete použít i marmeládu, povidla, tvaroh, šlehačku
      odkaz v messenger skupina
      prezentace, foto, suroviny, postup, návod
      odevzdat poslat na email pechlatovaalena@seznam.cz
      ve sobota 20.11.2020 do 18 hodin
      posláno do skupiny v messengru

      Příloha - ke stažení
    • 2020-11-05 - Kynuté těsto

      Posílám odkaz.
      Prosím, zhlédnout.

      https://www.youtube.com/watch?v=hwwIg2zEuag ( Kynuté těsto..)
      https://www.youtube.com/watch?v=W5Kc6AhVGG8 ( Buchty jako od babičky )

      Příloha - ke stažení
    • 2020-11-04 - Kynuté těsto - buchty

      Prezentace kynuté těsto
      Napsat do sešitu a odpovědět na otázky
      Termín odevzdání pátek 6.11.2020 do 18 hodin



      Test
      1. Pšeničná mouka - Popiš kvalitu mouky, její úpravu
      2. Droždí- - Jaké jsou podmínky pro skladování droždí?
      3. Cukr - Jaký používáme_
      4. Vejce (žloutky) - Proč používáme žloutky i celá vejce ?
      5. Tuk - Jak upravujeme tuk?
      6. Mléko ) tekutinu) - Jak upravujeme mléko, tekutinu?
      7. Sůl - Kam přidáváme sůl?

      Prezentace je ve vaší skupině

      Kynuté těsto – Buchty
      Prezentace
      Suroviny
      Těsto
      Příprava buchet s plněním
      Vykynuté buchty
      Upečené buchty

      Termín odevzdání sobota 7.11.2020 do 14 hodin
      Prosím poslat do emailu nebo váš messenger

      Příloha - ke stažení
    • 2020-11-02 - šlehaná hmota nahřívaná

      Prosím opsat do sešitu prezentaci a vyplnit otázky.
      Přeposlat do uterý 3.11. do 18 hodin

      Příloha - ke stažení
    • 2020-11-02 - Roláda

      šlehaná hmota nahřívaná
      norma na 4 velké rolády to znamená 8 malých ( plech 30X40 cm)
      Náplň podle vás ,dle fantazie
      Potřebuji prezentaci vyfocenou
      přepočet
      suroviny
      hmoty
      upečenou roládu
      náplň
      stočenou roládu a rozkrojenou roládu
      Prosím poslat do emailu nebo vaš messenger
      Termín odevzdání středa 4.11.2020 do 18 hodin
      Děkuji

      Příloha - ke stažení
    • 2020-10-21 - pevná těsta- mřížkový koláč

      Linecký koláč mřížkový
      termín odevzdání 24.10.2020 do 14 hodin
      Může být místo tvarohové náplně jiná náplň – jablka, hrušky, ořechy......
      Místo mřížky ozdobit koláč dle fantazie
      normu přikládám, tato norma je na plech velikost 30 x 40 cm,
      takže stačí přepočítat a tím může být menší

      Příloha - ke stažení
    • 2020-10-21 - Lehká šlehaná hmota

      1. Lehká šlehaná hmota

      Prezentace - napsat do sešitu

      2. Vypracovat otázky na konci prezentace

      Vypracovat a napsat do sešitu do PATKU 23.10.2020 do 12. hodin

      Příloha - ke stažení
    • 2020-10-18 - zadání

      Dobrý den posílám zadání.
      Číslo otázky a její zadání je posláno každému z vás na email.
      Prosím vypracovat a poslat ve středu 21.10.2020 do 14 hodin

      Příloha - ke stažení
    • 2020-10-17 - Odborný výcvik- kynuté koláče

      Kynuté těsto
      Kynuté tlačené koláče s náplní
      Vytvořit prezentaci - suroviny, těsto, vyšoulené klonky koláčů, vytlačené a naplněné koláče a upečené koláče.
      Vyplnit tabulku

      Prosím o zaslání 18.10.2020 do 12 hodin

      Příloha - ke stažení
  • Pekařská výroba PEV

    • 2021-01-07 - Výuka on line

      Výuka probíhá i nadále v měsíci lednu dle nařízení vlády pouze distančně až do odvolání. Veškeré učební materiály, zadání úkolů, komunikace s žáky probíhá přes Google classroom a školní emaily.
      Příloha - ke stažení
    • 2020-10-16 - PEV

      TESt Běžné pečivo

      Termín odevzdání: 22.10.2020

      Test zaslán ve společném emailu.

      Příloha - ke stažení
    • 2020-10-13 - PEV

      Doplnit učivo do sešitu dle prezentace zaslané v emailu.

      Příloha - ke stažení
  • Podnikání a práce PAP

    • 2021-04-22 - Další zadání budou uvedena na classroom třídy.

    • 2021-03-23 - 2.část přílohy

    • 2021-03-23 - Příloha - přijímací pohovor

    • 2021-03-23 - Materiály k přijímacímu pohovoru

      Zasílám vám v příloze materiály ,které můžete využít při přijímajících pohovorech .Ty budete v následujícím období absolvovat pro zajištění pro vás optimálního zaměstnání.Přeji vám hodně úspěchů.V.M.
      Příloha - ke stažení
    • 2021-03-23 - Zadání z 23.3.

      Zadání je uvedeno v classroomu.Přihlaste se i zbývající žáci.Další výuka proběhne 25.3. od 12.40 hod.Případně řešte formou individ.konzultací.Hodně zdaru a pevné zdraví.V.M.
      Příloha - ke stažení
    • 2021-03-15 - Příloha k 10.3.

    • 2021-03-10 - Zadání z 10.3.

      Dobrý den,
      děkuji těm z vás ,kteří plní zadání prací pro studium a zaslali zpracované úkoly.Vyzývám ostatní k doplnění a upozorňuji, že se blíží hodnocení a závěrečné zkoušky. Všichni budete muset předložit sešit se zpracovanými úkoly jednotlivých zadání.Při výuce ve škole si vše probereme a zopakujeme.Následně budete přezkoušeni . Všechny zadávané úkoly jsou také v otázkách u závěrečných zkoušek,které pro získání výučního listu budete skládat.
      Chápu ,že distanční výuka je náročná.Věřím,že situace se začíná zlepšovat a škola se již brzo pro žáky otevře.

      Zadání : 1.
      Přečtěte si článek z přílohy k tématu bankovnictví a finanční gramotnosti a stručně si vypište hlavní myšlenky do sešitu.
      2.Najděte si na internetu informace k Bezhotovostnímu platebnímu styku,vypište si výhody.Dále si najděte vzor příkazu k úhradě,vypište ,co se vše vypisuje a jaké jsou typy a co je inkaso.
      Věřím,že vše již využíváte vy nebo v rodině.

      Přeji vám pevné zdraví a optimismus.
      V.Morava

      Příloha - ke stažení
    • 2021-02-16 - Příloha - články

      Zde přikládám zmíněné dva články z předchozího zadání.
      Příloha - ke stažení
    • 2021-02-16 - Zadání ze dne 15.2.2021

      Dobrý den, žákyně a žáci,
      zdravím vás po jarních prázdninách. Několik z vás dosud nezaslalo zpracované zadání z 27.1. Zašlete nejpozději do 19.2.
      Dnešní téma Hospodaření domácnosti vás bude provázet celý život. Věnujte mu proto ve vlastním zájmu náležitou pozornost. Přečtěte si oba články k tomuto tématu z přílohy a zpracujte do sešitů, tj. vypište si v bodech hlavní možnosti, jak doma ušetřit. Zpracované zápisky mi zašlete opět emailem na v.morava@centrum.cz do 22.2.2021. Seznamte se s chodem vlastní domácnosti, jaké jsou vaše výdaje na elektřinu, vytápění, vodu, potraviny, nájem, sport, kulturu a další. Pevné zdraví. Ing. Morava

      Příloha - ke stažení
    • 2021-01-28 - Zadání z 27.1.2021

      Zadání z 27.1.2021
      Dobrý den,
      bohužel prezenční výuka ve škole se opět posouvá.
      Další zadání učiva vám opět ulehčí váš pracovní život.Proto zpracujte zodpovědně,děláte to pro sebe.
      Na internetu si opět najděte Zákoník práce,pročtěte si paragrafy 224 až 247 Péče o zaměstnance ,dále č.106
      Bezpečnost a ochrana zdraví při práci.Vypište si hlavní myšlenky do sešitů ve formě zápisu.Zašlete mi ke kontrole již známou cestou ,tj.emailem do 3.2.2021.Děkuji.Přeji vám pevné zdraví.V.Morava

      Příloha - ke stažení
    • 2021-01-12 - Zadání ze dne 12.1.2021

      Dobrý den,
      vzhledem k tomu,že prezenční výuka nebude pravděpodobně v lednu zahájena,
      a) zašlete naskenované ,příp. ofotografova-
      né zpracování úkolu ze dne 5.1.2021 do 15.1.2021 na mé domluvené kontakty.
      V Zákoníku práce ,zákon č.262 / 2006 Sb. v platném znění ( opět připomínám ,že ho najdete na internetu ) si prostudujte
      b)
      § 48 - 57 a zpracujte si vlastní výpisky do sešitů a opět zašlete na můj email do 21.1.2021. Jedná se o, pro vás jistě zajímavou a důležitou tematiku,skončení pracovního poměru.
      Žádám vás o včasné zaslání, neboť připravuji klasifikaci pro vysvědčení za 1.pololetí.
      Přejí vám pevné zdraví a hodně optimismu.V.Morava

      Příloha - ke stažení
    • 2021-01-05 - PAP

      Zadání:
      Dobrý den, milé žákyně, milý žáku, zdravím vás a přeji vám a vašim blízkým vše dobré v novém roce, zejména pevné zdraví.
      a) Na internetu si najděte Zákoník práce, č. 262/2006 Sb., paragraf 75 - 77 a do sešitů si vypište základní info o práci konané mimo pracovní poměr (otázka č. 12)
      b) Najděte si základní info o podpoře v nezaměstnanosti (komu, kolik, kde žádat) a napište si do sešitu (ot. č. 11)
      c) Připomínám zadané otázky z prosincové prezenční výuky na leden: číslo 7 Vznik pracovního poměru, č. 9 Pracovní smlouva, č. 14 Sociální a zdravotní pojištění - zpracujte stručně do sešitů
      d) Vše bude prozkoušeno po návratu do školy
      Ing. Vratislav Morava

      Příloha - ke stažení
    • 2020-11-10 - PAP

      Milí žáci,
      Zadání č. 2 : V příručce si přečtěte témata věnovaná vyhledávání zaměstnání, uplatnění v profesi a mimo profesi, přijímacímu pohovoru, vzdělávání v oboru.
      Zadání č. 3 : Zpracujte si stručně do sešitů z okruhů otázek č. : 1,2,3,4,6,11,31.
      Zadání č. 4 : Na internetu si najděte Zákoník práce a vypište si základní informace o vzniku pracovního poměru, pracovní smlouvě a skončení pracovního poměru.

      Zpracované zašlete do 20.11.2020.Děkuji. V. Morava

      Příloha - ke stažení
    • 2020-10-13 - Motivační dopis, životopis, přijímací pohovor

      Žákyně a žáci,
      a) z předané příručky si přečtěte kapitoly
      1. o hledání vhodného zaměstnání
      2. o motivačním dopisu a životopisu

      b) zpracujte vlastní motivační dopis a zašlete do 20.10. na email v.morava@centrum.cz

      Přeji vám pevné zdraví. V. Morava

      Příloha - ke stažení
  • Suroviny SUR

    • 2020-10-23 - SUR

      Tak jak vám bylo 2.10. ve škole nahlášeno, probíhá výuka ON-LINE. Žáci jsou ve virtuálních učebnách přihlášeni už ze školy, kde jsme měli zkušební provoz. Na on-line hodinách probíhá výklad, zápisy, opakování, zkoušení, kvízy, písemky, práce s textem, videoukázky, zadávání DU..... Účast na hodinách je povinná. Není-li možné se ze závažných důvodů zúčastnit, žák si doplňuje učivo od spolužáků a studuje samostatně s pomocí učebnice a odborné literatury.
      V případě nejasností volejte 721/937563.
      Známky jsou průběžně vkládány do Bakaláře. Zde můžete také sledovat stav vašich napsaných a nenapsaných písemek. Chybějící testy budete absolvovat ihned po nástupu do školy, pravděpodobně formou komisionálního přezkoušení.

      Příloha - ke stažení
  • Tělesná výchova TEV

    • 2021-05-03 - Maraton

      Dobrý den všem,
      pokuste se uběhnout v následujících třech týdnech maraton, tedy 42 km, rozvržení je na vašich možnostech, klidně to můžou být dva kilometry denně, pokud spojíte s rychlou chůzí, nemusíte celou vzdálenost nutně uběhnout.
      Držím vám palce (pošlete mi screeny z běhů, děkuji).
      K. Š.

      Příloha - ke stažení
    • 2021-04-06 - Hod krikeťákem

      Dobrý den,
      prosím najděte si doma libovolný malý míček, krikeťák nebo jiný a najděte venku vhodné místo na odházení tří pokusů, změřte odhadem kroky a pošlete screen a výsledek na email. Nezapomeňte se řádně rozcvičit.
      Děkuji všem za dosavadní aktivitu a ti, kteří nepracují ať urychleně pošlou úkoly.
      K. Š.

      Příloha - ke stažení
    • 2021-03-22 - Turistika II

      Úkolem je jít se v průběhu týdne projít, min. vzdálenost je 7 km, maximální není stanovena, lze rozdělit i do více než jedné vycházky. Užijte si pobyt venku, pošlete screen z vaší aktivity.
      Děkuji a všem přeji pěkný týden.
      K. Š.

      Příloha - ke stažení
    • 2021-02-15 - Kotouly

      Dobrý den všem,
      vyzkoušejte si kotoul vpřed i kotoul vzad, ideálně v bezpečném prostoru, kde je dost místa a nehrozí kolize s nábytkem nebo nějakou jinou překážkou. Nechte se natočit a pošlete do emailu.
      Děkuji všem za aktivitu a dosavadní výkony.
      K. Š.

      Příloha - ke stažení
    • 2021-01-26 - Sklapovačky 5+

      https://www.youtube.com/watch?v=uD1UIlIzPgc přikládám instruktážní video, pokuste se po jeho shlédnutí a aplikaci toho, co jste se dozvěděli natočit své sklapovačky, počet nechám na vás, domluvíme se na minimálně pěti a vaší aktivitě se meze nekladou. Záznam pošlete na email. Děkuji všem.
      K. Š.

      Příloha - ke stažení
    • 2021-01-11 - Turistika

      Dobrý den,
      vaším úkolem je podniknout výpravu do přírody, alespoň pětikilometrovou. Pošlete screen z cesty. Horní hranice není určena, nechám na vaší výkonnosti.
      K. Š.

      Příloha - ke stažení
    • 2020-11-16 - vzpor / plank / prkno

      Dobrý den,
      dnes si vyzkoušíme plank, velmi užitečný cvik pro hluboký stabilizační systém. Díky němu posílíte stabilizační svaly břicha, což vám může pomoct v mnoha věcech (bolesti zad, kolen, kyčlí, apod. Zkontrolujte provedení a natrénujte provedení podle videa: https://www.youtube.com/watch?v=2hfBE9jRbK0
      Pošlete vaše pokusy, snažte se kvalitně vydržet co nejdéle. Dáme minimum 45s.
      Zdravím a vydržte.
      K. Š.

      Příloha - ke stažení
    • 2020-11-02 - dřep

      Dobrý den,
      posílám návodné video "jak správně provádět dřep", zkoukněte, vyzkoušejte, natočte a pošlete, řekněme 10 co nejlepších dřepů.
      Přeji všem pěkný den
      s pozdravem K. Š.
      video: https://www.youtube.com/watch?v=EXP6ciGhLoA

      Příloha - ke stažení
    • 2020-10-16 - Klik

      Dobrý den, dnešní úkol bude následující: v průběhu týdne natrénujte správné provedení kliku, zde je jeden z možných návodů. https://www.youtube.com/watch?v=7iWVCh-tQy8 Natočte si kliky až je natrénujete, počet podle výdrže a schopností.
      Tady verze pro dámy a stejné zadání: https://www.youtube.com/watch?v=KMF5r2xSujs, samozřejmě si můžete vybrat, zda chcete dámskou, nebo pánskou verzi.
      Termín do konce příštího týdne.

      Příloha - ke stažení
    • 2020-10-07 - Běh 1000 m / 1500 m

      Dobrý den všem,
      pomocí krokových či běžeckých aplikací (mrknout můžete např. zde https://www.jdubehat.cz/aktualne/prispevek/tipy-na-5-vychytanych-bezeckych-aplikaci), zaběhněte chlapci 1500 a dívky 1000 metrů, trasu a především čas pošlete na email: karlik005@email.cz. Termín do neděle 11.10.
      Všem děkuji a přeji hodně úspěchu a žádné zranění.
      PS: Nezapomeňte se pořádně prohřát, ideálně dynamickým strečinkem, klus, dřepy, výskoky, apod.
      (při odůvodněné žádosti, lze vzdálenost odejít, nikoli běžet / problémy s koleny, apod.)

      Příloha - ke stažení