Zrání masa a ryb unikátní metodou CUOMO
Dnes jsme se na semináři pořádaném firmou Bidfood Czech Republic s.r.o. vzdělávali i my dospělí. Předveden a poměrně detailně nám byl vysvětlen princip staření masa tzv. suchou metodou zrání. V portfoliu italské firmy Stagionello jsou totiž obsaženy zrací skříně, které pevně ovládají všechny klíčové faktory úspěšného a především bezpečného staření (pH, teplotu, čas a rychlost proudění vzduchu). V nastaveném mikroklimatu se stařené maso stává křehčí, chutnější a nutričně bohatší. Dotčen byl také výběr masa. Vhodná jsou masná plemena ve stáří do 24 měsíců s dostatečným mramorováním a vrstvou podkožního tuku (tedy klíčové je i krmivo a péče o skot včetně šetrné porážky). Ke skříním je také zajištěn bezkonkurenční produktový servis. Překvapilo mě, na jak širokém rámci byl seminář postaven. Překvapilo? Vlastně ani ne…… Špičkové věci si žádají značné znalosti. Jen tak se pak dá operovat i s vysokou cenou. To mějme na paměti, až budeme připravovat steak v hodnotě 35 euro J. To už bychom o něm přece měli něco vědět. Pozor horkou novinkou je staření ryb.