65-41-L/01 Gastronomie
Čtyřletý studijní obor ukončený maturitní zkouškou
Žáci se připravují pro výkon technologických činností v odvětví společného stravování a získávají základní předpoklady pro vykonávání obchodně podnikatelských aktivit v oboru. Ve výuce převládají teoretické vyučovací předměty a praktická výuka zahrnuje jak přípravu pokrmů, tak stolničení. Pro odbornou přípravu žáků je využíváno spolupráce s regionálními i dalšími významnými externími firmami (Eurest, Vitana a dalšími). Žáci zajišťují pod vedením učitelů odborného výcviku gastronomicko-společenské akce v regionu, např. na Pražském hradě, ve ŠKODĚ AUTO a dalších významných firmách a institucích. V průběhu studia mají žáci možnost absolvovat specializační a prohlubovací kurzy (studená kuchyně, barmanství, sommeliérství, dekorativní vykrajování, apod.). Zároveň žáci mohou absolvovat část profesní přípravy na zahraničních stážích v cílových zemích v Německu, Rakousku, na Kypru, v Itálii a na Slovensku.
Absolvent je schopen se uplatnit nejen na pozicích kuchař-kuchařka, ale i ve vyšších provozních funkcích. Je připraven na práci ve všech druzích a typech podnikatelských subjektů v oblasti stravovacích služeb.
Absolventi mohou pokračovat ve studiu na oborově odpovídající vyšší odborné nebo vysoké škole.