Velechovská Tereza
Našla jsem se v restauračních dezertech.
Jmenuji se Tereza Velechovská a pracuji v italské restauraci La Finestra in Cucina kousek od Staroměstského náměstí, v Platnéřské ulici v Praze jako šéfcukrářka. Moc ráda vzpomínám na střední školu a zejména na to, co jsem mohla naučit od šikovné a oblíbené paní mistrové Aleny Pechlátové. Tvořila s námi čokoládové bonbony, větrníky, věnečky, punčáky a další nevyjmenovatelné množství různých dortů. Snažila se nás připravit nadstandartně v tomto sladkém oboru. Ve škole jsem se naučila správné základy a postupy. Díky tomu jsem pracovala už i v těch nejlepších restauracích, hotelech a pražských cukrárnách, jako je například restaurace Mlýnec, Soho, Bellevue, hotel Hillton, Hotel the Mark atd. Především jsem ale našla samu sebe v restauračních dezertech, kdy si sama zvolím, co a jak bude chutnat, jaká bude prezentace, aby byl host naprosto spokojený. Baví mě hrát si s různými kombinacemi chutí. A každý dezert, který vytvořím, je také originál. Nepoužívám žádné recepty, nerada dělám to co ostatní.
Dezerty jsem zatím měla možnost dělat i pro herce, např. Jean Reno, též pro řadu českých sportovců, jako je Tomáš Berdych, Petra Kvitová, Petr Čech. Doufám, že budu mít možnost něco vytvořit i pro další známé osobnosti. Mám v plánu si otevřít vlastní podnik, protože nejenže mám lásku ke sladkému, ale také k vaření, dobrému vínu a kvalitní kávě. V závěru mohu říct, že díky dobrému základu ze střední školy na Horkách, je mi má práce koníčkem.