Kurz steaků pro učitelky z Kulinářského umění
Naše gastronomické učitelky Ludmila Soukupová a Ing. Alena Říhová zúčastnily kurzu STEAKOVÁ MASA ve studiu Bidvest Kralupy n/V..
Nejprve byly seznámeny s dělením hovězího masa, poté přistoupily k přípravě steaků. Nezbytnou důležitostí je temperování masa. Při samotné přípravě steaků je důležitý výběr pánve. Vyzkoušely si přípravu steaků s různým stupněm propečení. Dalším důležitým bodem před samotnou konzumací je odpočívání hotových steaků.
Z hovězích steaků si vyzkoušely přípravu steaků ze svíčkové, z vysokého a nízkého roštěnce, t-bone steak.
Na závěr si připravily steak z jihoamerické vepřové pečeně.
Kurz pod vedením pana Roitha z Kulinářského umění byl jako vždy velmi kvalitní a zajímavý.