školní blog

Rychlý kontakt

SOŠ a SOU Horky nad Jizerou 35
294 73 Brodce

Tel:+420 326 312 234
Mob:+420 604 633 999
Fax: +420 326 312 119

Datová schránka ID: 8erybt4

Web: http://www.souhorky.cz
Mail: souhorky@souhorky.cz
Mail pro úřední podání: sohmb@kr-s.cz

Kurz steaků pro učitelky z Kulinářského umění

Naše gastronomické učitelky Ludmila Soukupová a Ing. Alena Říhová zúčastnily kurzu STEAKOVÁ MASA ve studiu Bidvest Kralupy n/V..

Nejprve byly seznámeny s dělením hovězího masa, poté přistoupily k přípravě steaků. Nezbytnou důležitostí je temperování masa. Při samotné přípravě steaků je důležitý výběr pánve. Vyzkoušely si přípravu steaků s různým stupněm propečení. Dalším důležitým bodem před samotnou konzumací je odpočívání hotových steaků.

Z hovězích steaků si vyzkoušely přípravu steaků ze svíčkové, z vysokého a nízkého roštěnce, t-bone steak.

Na závěr si připravily steak z jihoamerické vepřové pečeně.

Kurz pod vedením pana Roitha z Kulinářského umění byl jako vždy velmi kvalitní a zajímavý.

 

Zpět