Minutky ze zvěřiny 

 

 

 

    Na přípravu minutek ze zvěřiny používáme  maso mladých  kusů  dostatečně odleželé (daněk, srna, jelen, křepelka , bažant, zajíc…). Předběžná příprava stejná jako u ostatních mas, ale pro svou specifickou vůni a chuť dáváme zvláštní důraz na nakládání a moření. Nejvhodnější je maso z vykostěné kýty a hřbetu nebo prsíčka. Zvěřina je velmi sezónní surovina a většinou se nenabízí po celý rok. Jako doplňky se zde velmi hodí různé brusinky, houby, ovoce, víno….

 

 

Srnčí medailonky na myslivecký způsob

- srnčí kýta nakrájená na medailonky (4 plátky na jednu porci), naklepeme okořeníme, opečeme, výpek zaprášíme, zalijeme vývarem přidáme máslo, šípkovou marmeládu, víno - vše provaříme. Při podávání podlejeme šťávou, nahoru položíme kolečko citrónu a brusinky

 

Srnčí žebírko na žampionech

- srnčí pečeně s kostí odseknout, okořenit, zaprášit, přidat máslo,  víno a orestované žampiony

 

Jelení filé na roštu s bylinkovým máslem

- vykostěný jelení hřbet, okořenit silnější plátky, opéct na roštu na anglický způsob - při expedici na každé filé klademe kolečka bylinkového másla

 

Bažantí prsa pečená na roštu

- bažantí prsa okořeníme,prošpikujeme anglickou slaninou, opečeme na roštu, přidáme šťávu, víno, hroznové víno a máslo

 

Křepelčí prsa na broskvích

- prsa okořeníme a naložíme v redukovaném koňaku, opečeme, přidáme šťávu, šalotku, pomerančovou šťávu, broskve, fond a máslo