PŘÍPRAVA MÍŠENÝCH NÁPOJŮ

 

Pro dokonalou přípravu potřebujeme vždy velké množství kvalitního ledu.

Používáme tři druhy ledu:


1. Větší kusy - na krátké nápoje

2. Menší kousky

3. Drobný - sekaný led

 

Postup přípravy MÍŠENÝCH NÁPOJŮ

·       MN připravujeme pouze z kvalitních surovin.

·       Sladíme pouze přírodními sladidly.

·       Těžce promíchatelné suroviny mixujeme v mixéru.

·       Na studené MN používáme kvalitní led.

·       Čerstvá vejce je zakázáno používat.

·       Nápoje obsahující CO2, vždy šumivým nápojem doléváme, nikdy jej nedávkujeme přímo do míchacího média.

 

Způsob přípravy MN

1.   V šejkru

·       Do něj se vloží led, odměřené suroviny podle hustoty a promísí se. Nikdy zde nemísíme suroviny obsahující CO2.

 

 

 

2.   V míchací sklenici

·       Zde se připravují čiré řidší nápoje. Postup je stejný jako u šejkru.

 

3.   Přímo ve sklenicích - přímá cesta, nápoje se do sklenice lijí postupně, většinou na led a v téže sklenici se podávají.

 

4.   V mixéru

·       Většinou ty nápoje, které obsahují ovoce, zmrzlinu, nápoje s drceným ledem apod.

 

 

Základní suroviny pro přípravu míšených nápojů

·       Ovocné a zeleninové šťávy, mléko, smetana, víno a vinné produkty, lihoviny, likéry, dochucovací prostředky, pochutiny apod.

 

Podávání MÍCHANÝCH NÁPOJŮ

·       Míšené nápoje podáváme podle pravidel jednoduché obsluhy, na neprostřené stoly nebo barový pult před podáním zakládáme ubrousek, většinou papírový.

·       Nápoje obsahující led, ty které je nutné promíchat, podáváme se stéblem, např. s limonádovou lžičkou.

 

Zdobení míšených nápojů

·       Míšené nápoje zdobíme kvalitními, jedlými surovinami, nejlépe těmi, které jsou obsaženy v nápoji (např. nápoj obsahuje jahody - zdobíme čerstvou jahodou).