Rozdělení masa
I. Maso z teplokrevných živočichů
1. Jateční maso
· Hovězí – z krav, býků, volů, jalovic
· Telecí
· Vepřové – z vepřů, prasnic, kanců, selat, podsvinčat
· Skopové – z jehňat, ovcí, beranů, skopců
2. Drůbeží
· Kuřata, brojlery, slepice, kapouni, kohouti, poulardi, perličky, krůty, husy, kachny
3. Zvěřina
· Vysoká (srstnatá, spárkatá) – jelen, srnec, daněk
· Nízká – zajíc, králík
· Pernatá – koroptev, křepelka, bažant
· Černá – divoké prase
II. Maso ze studenokrevných živočichů
1. Ryby
· Sladkovodní
· Mořské
2. Korýši
· Sladkovodní
· Mořští
3. Měkkýši
· Slimáci, ústřice
· Žáby
III. Vnitřnosti
IV. Masné výrobky