Třeťáci kuchaři- číšníci na stolničení

Na dnešním odborném výcviku jsme se ve školní zámecké vinárně věnovali stolničení. Našim úkolem bylo porcování a servis čerstvého ovoce. Do přípravy banánu, jablka, pomeranče a ananasu jsme se pustili s úsměvem a dobrou náladou. Ne vše se nám dařilo ideálně, ale myslím, že jsme si vedli dobře. Bavilo nás to a zopakovali jsme si, pro číšníka, velmi důležité dovednosti. Po výdeji obědů jsme si ještě zkoušeli servis polévek v jednoduché a složité obsluze. Šlo nám to opravdu výborně a společně jsme se u tréninku i pobavili. Přidali jsme si i stylizaci oplachovače prstů. Když to tedy shrnu - dnes jsme na praxi prožili záživný a současně zábavný vyučovací den. Petr Volf, 3.E, kuchař- číšník, 2. února 2017.

Zpět