Gastro Poděbrady 2017

V Poděbradech se ve čtvrtek 20. dubna 2017 uskutečnil 11. ročník mezinárodní gastronomické soutěže pro žáky středních škol GASTRO PODĚBRADY 2017. Soutěžní úkoly, se společným námětem „Umění žít“, plnili kuchaři při přípravě slavnostních rautových výrobků pro 6 osob, číšníci měli za úkol stavbu slavnostní tabule a cukráři slavnostní dort, včetně degustace výrobku, barmani pak připravovali long drink s použitím nealkoholického Bohemia sektu. V letošním roce jsme se zúčastnili všech vypsaných kategorií a naši žáci ve velké a vyrovnané konkurenci doslova zazářili. V kategorii číšník vybojovalo družstvo ve složení Martina Jenková a Aneta Kofroňová z druhého ročníku Gastronomie, pod vedením Mgr. Hany Somrové, se slavnostní tabulí s tématem závodů v driftech první místo ve zlatém pásmu. Ve zlatém pásmu na druhém místě se umístily cukrářky Tereza Čmuhařová a Nikola Kappiová z 2. D, pod vedením paní Aleny Pechlátové, se slavnostním dortem na téma Karneval. Ve zlatém pásmu třetí místo obsadili kuchaři Vojtěch Švapík a Růžena Langová z 2. E, pod vedením pana Vladimíra Uhlíře, se studenou mísou s variací výrobků z ryb. Naše barmany vedl pan Jan Tůma a soutěžili Martina Mikulíková, Michal Hubka, Adam Bohuněk a Michal Janík. Nejlépe se umístil Michal Hubka ve zlatém pásmu, ostatní pak ve stříbrném a bronzovém pásmu. Za úspěchem stojí precizní příprava všech členů soutěžních družstev a kreativní vedení učiteli odborného výcviku. Všem moc děkujeme a blahopřejeme! Máme z vašeho úspěchu radost!

Zpět