Typické pokrmy připravované z hovězích vnitřností:

Hovězí jazyk s polskou omáčkou
omytý a očištěný jazyk uvaříme v mírně osolené vodě a ještě za tepla ho oloupeme 
a uložíme na páru, kořenovou zeleninu orestujeme, přidáme cibuli s poloviční dávkou cukru, přidáme citron, divoké koření, rybízový džem, švestková povidla, zalijeme vývarem z jazyka a vaříme. Z másla a mouky připravíme zásmažku, přidáme do základu, rozmícháme a dobře rozšleháme, dochutíme cukrem, solí a octem, provaříme a procedíme. Do procezené omáčky přidáme propláchnuté, spařené a mírně povařené rozinky, 
oloupané a na nudličky nakrájené mandle a krátce povaříme, omáčkou přeléváme 
plátky jazyku


Dršťky na paprice
dršťky dobře očistíme a uvaříme v několika vodách ( dokud neodstraníme nepříjemný 
pach ), uvařené nakrájíme asi na 4 - 5 cm dlouhé hrubší nudle. Připravíme paprikový základ, přidáme hladkou mouku, orestujeme a zalijeme posledním vývarem z dršťek, 
vše dobře rozšleháme a dochutíme česnekem, solí, pepřem a provaříme, zjemníme smetanou a vložíme nakrájené dršťky, při expedici sypeme nasekanou zelenou 
petrželkou


Hovězí ledvinky dušené na cibulce
hovězí ledvinky zbavíme blan, rozkrojíme v půli a odstraníme ostrým nožem močovody, nakrájíme na tenké plátky a několikrát spaříme až zůstanou čisté, bez sraženina zápachu. Připravíme cibulový základ, přidáme kmín, mletý pepř, nakrájené a spařené ledvinky, zalijeme horkou vodou a dusíme do poloměkka, vyrestujeme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, podle potřeby zalijeme vodou a dodusíme do měkka. Na závěr osolíme 
a přidáme nakrájenou a orestovanou slaninu, provaříme


Hovězí srdce na smetaně
hovězí srdce očistíme od blan a žilek, rozkrojíme na polovinu a důkladně opereme 
v tekoucí vodě. Připravíme si zeleninový základ s cibulí, osmahneme, přidáme srdce, 
divoké koření, sůl, citrón, podlijeme a dusíme do měkka, poté maso vyjmeme, základ zahustíme připravenou zásmažkou z másla a mouky, podle potřeby dolijeme vodou, provaříme, přidáme hořčici, smetanu, cukr, ocet a podle potřeby dosolíme. Na závěr omáčku přecedíme při podávání maso hotovou omáčkou přeléváme


Hovězí játra dušená na slanině
hovězí játru zbavíme blan, nakrájíme na tenké plátky ( 2 - 3 na porci ) mírně naklepeme
a okraje nařízneme, opepříme a posypeme hladkou moukou. Plátky opečeme po obou stranách na tuku a naskládáme do vhodného kastrolu. Na vypeku orestujeme nakrájenou slaninu, přidáme cibuli, osmahneme do růžova, dáme rajčatový protlak, zamícháme    
  
a zalijeme teplou vodou. Vzniklou šťávu provaříme a nalijeme na játru, dodusíme do měkka, nakonec dle potřeby osolíme

Hovězí vemínko smažené
vemínko zbavíme přebytečného loje a blan, dobře opereme ve vlažné vodě, rozkrojíme 
na menší díly a vložíme do vařící vody, zvolna uvaříme do měkka. Vytáhneme, necháme vychladit, nakrájíme na plátky a osolíme, obalujeme v trojobalu, smažíme a ihned podáváme